Selectează o Pagină

Activitatea fabricii

Teracota Mediaș este singura fabrică din România care are permanent printre membrii echipei sculptori absolvenți ai Universității Naționale de Arte București și pictori de cahle. Prin intermediul lor, fabrica are capacitatea de a reproduce orice model și de a asigura tiparele necesare producției în serie, fiind astfel posibile proiecte de restaurare pornind de la piese vechi sau în stare avansată de degradare.

Activitatea fabricii se împarte în prezent în 3 direcții de activitate: restaurarea de piese și producția de sobe tradiționale, manufacturarea de sobe pictate mobile cu feronerie de Reghin și proiecte moderne de sobe și termo-șeminee cu aspect tradițional sau cu combinații contemporane de teracotă cu plăci din marmură, sticlă refractară și accesorii metalice.

SOBE PORTABILE

• La partea superioară soba Teracota Mediaș are un capac de fonta pentru o etanșeizare foarte bună a sobei și asigurarea stabilității cahlelor din teracotă in timpul transportului.
• Sobele de serie conțin la partea superioară capac de tablă.

Sobe Șeminee

• Sobele șeminee se vând pe componente și pentru o realizare impecabilă recomandăm ca proiectarea, necesarul și executarea să fie făcute de sobari experimentați.
• Acestea sunt constituite din baza sobei sau soclu cu bordurile aferente, soba/șemineu formată din plăcile de cahlă și colțuri, terminându-se cu partea superioară: cornișa.
• Teracota Mediaș produce toate aceste elemente unicat, înseriate individual, însoțite de certificat de autenticitate cu timbru sec. Astfel, fiecare sobă este o adevărată piesă de artă a cărei valoare crește odată cu trecerea timpului.